Ons bedrijf

Aan de rand van Vianen, in het buurtschap Helsdingen, runnen wij, de familie van Rossum, een modern melkveebedrijf met kaasmakerij. Dit familiebedrijf is overgegaan van vader op zoon en de kaasmakerij van moeder op schoondochter. We houden ongeveer 100 zwartbonte melkkoeien en streven naar een optimale melkgift, een gezonde veestapel en we zien onze koeien graag de wei in gaan.

Onze kazen

We maken boeren kaas van het Goudse type, volgens eeuwen oud recept. Maar ook zijn we in voor nieuwe ontwikkelingen en smaken, daarom maken we naast Boeren Goudse kaas en komijnekaas ook een tal van andere kruidenkazen zoals fenegriek kaas, Italiaanse kruiden kaas en brandnetelkaas. Verder zijn we bekend om onze kilo kaasjes, die gebruikt worden in cadeau pakketten en kerstpakken. In onze boerderijwinkel vindt u ook heerlijke geitenkaas, blauwaderkaas, truffelkaas en tal van andere streekproducten.

Zo snel het weer het toelaat gaan de koeien de groene wei in

Onze koeien

Voor onze koeien staat het welzijn en gezondheid op de eerste plaats, ze verblijven in een moderne ligboxenstal waarin ze zich vrij kunnen bewegen en zo snel het Hollandse weer het toelaat gaan de koeien de groene wei in. Weet u dat de kaas die gemaakt wordt als de koeien in mei voor het eerst de wei in gaan graskaas heet? In de maand juni en juli is deze heerlijk smeuïge graskaas volop in onze landwinkel verkrijgbaar.

Boerderijwinkel

Kom in onze gezellige boerderijwinkel om ons assortiment te keuren en te proeven en raak betoverd door de smaak van de echte Viaanse Boerenkaas.
Streekpakketten kunt u in de winkel zelf samenstellen of online bestellen. Leuk als verjaardagscadeau, maar ook heel geschikt als relatiegeschenk.
Als u niet in de gelegenheid bent om onze boerderij te bezoeken kunt u de kaas online bestellen en laten bezorgen.